Casa Anișoarei

Casa Anișoarei

Casa Anișoarei

Anișoara locuiește dintodeauna în satul Bungard din județul Bistrița Năsăud. Are 32 de ani, 32 de ani de luptă cu viața asta care nu i-a dat prea multe șanse de îzbândă până acum. Mamă a doi băieți, Darius și Iliuță, ne-a impresionat prin forța ei de a se ridica de fiecare dată când a fost îngenuncheată. Și nu au fost puține momentele acestea. Se vede din prima secundă dragostea totală față de cei doi copii și dorința ei aprigă de a le da șanse de reușită. Îi crește singură, îi apără ca o lupoaică. Deși educația a lipsit cu desăvârșire din viața ei de copil, Anișoara știe că Darius și Iliuță trebuie să profite de orice oportunitate care să îi ajute să răzbească. Băieții merg cu regularitate la școală și grădiniță în satul vecin. Uneori, direct de pe câmp, de acolo de unde mama lor trebuie să stea cu animalele. 

Pe când era însărcinată cu cel de-al doilea copil s-a văzut nevoită să plece de acasă. A locuit împreună cu Darius sub un pod și apoi în grajdul unei vecine, nevoită să se ascundă. Cunoscută pentru hărnicia și corectitudinea ei, un domn din sat impresionat de situație i-a oferit o rulotă, unde a trăit mulți ani. În toată această perioadă a muncit din greu, la animale, cum zice ea.

Tot timpul gândul i-a fost la o casă pentru cei doi băieți, iar în 2016 a început să-și construiască, în sfârșit, casa visurilor. A cărat în spate pietre de la râu, a săpat la fundație și a făcut tot ce, în zilele noastre, fac firmele specializate. Mi-a mărturisit că nu a dormit nopți în șir din cauza durerilor de spate, de mâini, de picioare. Casa este simplă, are fix două cămăruțe din care una este finalizată și din decembrie 2017 au chiar și curent, DAR...  a fost construită pe un teren a cărui situație era neclară și...

În decembrie anul trecut asociația noastră a primit o sponsorizare de 15 000 de lei. Am decis ca banii să-i folosim în finalizarea și extinderea casei cu o bucătărie și o baie. Încercând să rezolvăm proiectul și autorizațiile casei, astfel încât totul să fie în bună legalitate am descoperit că terenul nu aparține celui care i-a dat drept de folosință pe 5 arii, ci are cu totul alt proprietar. Deoarece proprietarii de drept ai terenului nu doresc să-l înstrăineze ne-am văzut nevoiți să căutăm alte soluții.

În aceste condiții ne-am simțit mai determinați să o sprijinim pe Anișoara să-și înceapă o nouă casă pe un alt teren, pe care din fericire îl va obține fără costuri de la oamenii cu suflet mare, care o cunosc de mulți ani.

Casa Anișoarei este cazul social pe care îl vom susține în cadrul proiectului Run.Give.Repeat. Pentru Anișoara vă invităm să participați  în 9 iunie la Bichigiu, la semimaraton sau ștafetă sau să donați în contul Asociației cu mențiunea Casa Anișoarei.

​Date noastre sunt:

Asociația OM (Orașul Mariei)

CIF 37439618

RO73BTRLRONCRT0388310101 - RON
RO23BTRLEURCRT0388310101 - EUR

Banca Transilvania, Sucursala Bistrița

Str. Liviu Rebreanu nr. 59
Bistrita, Bistrita-Nasaud
0749 348 193
Luni - Vineri : 09-16
contact@asociatiaom.ro
SUS