Regulament BTT

Bichigiu Țibleș Trail

Fiecare participant la Bichigiu Țibleș Trail trebuie să respecte prezentul regulament pentru a putea participa la competiție.
ORGANIZATOR
Bichigiu Țibleș Trail este organizat de Asociația OM (Orașul Mariei) în parteneriat cu Datacor Running Team, DOT.Textus și Cabana Zăpode. Are ca scop principal strângerea de fonduri pentru susținerea proiectul de educație pentru sănătate prin sport Transilvania Aleargă și promovarea unei activități extrem de sănătoasă: alergarea în aer liber. Competiția este destinata amatorilor.
TRASEU
Bichigiu Bistrița Trail are loc în Bichigiu, comuna Telciu și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Cuprinde patru probe: maraton, semimaraton, ștafetă, cursa copiilor. Proba de maraton se va desfășura pe un traseul de aprox. 42 km cu atingerea, în cel mai înalt punct, a vârfului Țibleș, 1839 m. Proba de semimaraton se va desfășura pe un traseu de aprox. 21 km; proba de ștafetă 4×2,5 km (ștafetă compusă din 4 persoane). A 4-a probă va fi cursa copiilor. Concursul va avea punctele de Start și Sosire la Cabana Zăpode.
ÎNSCRIERE
Prin înscrierea în concurs, concurenții acceptă și își asumă integral prezentul regulament. Pentru a putea lua startul, trebuie completat formularul de înscriere și semnată declarația pe proprie răspundere că este apt din punct de vedere fizic (medical) pentru efort fizic. Înscrierea se va face la fața locului sau online. Persoană de contact: Alina Diana Pop 0720890746.
TAXE ÎNSCRIERE
Taxa de înscriere este de 100 lei (donație minimă sugerată) la maraton, 60 lei la proba semimaraton (donație minimă sugerată), iar pentru ștafetă 120 lei (donație minimă sugerată) (30 lei/component). În această taxă se includ medalia de finisher, numărul de concurs, tricou personalizat (maraton și semimaraton), buff (ștafetă), acces la punctele de hidratare și la masa de final. Pentru cursa copiilor taxa este opțională. Recomandăm o taxă de 5 lei, pentru a le dezvolta generozitatea. În caz de neprezentare taxa nu se returnează.

CATEGORII

• Feminin 42 km
  • Masculin 42 km
  • Feminin 21 km
  • Masculin 21 km
  • Ștafetă Feminin
  • Ștafetă Masculin
  • Ștafetă Mixtă
    În funcție de numărul de participanți vom stabili și categorii de vârstă.
    DOCUMENTE DE ÎNSCRIERE
    • Formular de înscriere completat și transmis online sau semnat înainte de start.
    • Declarație pe proprie răspundere (se vor găsi la masa înscrierilor, în ziua concursului)
    ECHIPAMENT OBLIGATORIU
    • Încălțăminte sport
    • Număr de concurs ridicat de la organizator, în ziua concursului.
  • Bidon cu apă pentru proba de maraton.
    CRONOMETRARE
    Cronometrarea se face la secundă, câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor prezentului regulament.
    PREMII
    Premiile la open maraton și semimaraton vor fi în bani.

Premiile la categoriile de vârste în produse.
Premiile la ștafete și cursa copiilor vor fi în vouchere și produse.
FORȚĂ MAJORĂ
În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul poate modifica traseul sau anula/amâna concursul, concurenții urmând să fie anunțați prin email, telefonic sau la fața locului. Totodată, informații se vor găsi și pe pagina de facebook a evenimentului: Țibleș Maraton.

Ne păstrăm dreptul de a ne selecta concurenții.

Vor fi descalificați alegătorii care vor arunca ambalaje pe traseu sau vor da dovadă de lipsă de fair-play, încălcându-se astfel două dintre principiile promovate prin această competiție.

Str. Liviu Rebreanu nr. 59
Bistrita, Bistrita-Nasaud