Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/r106089adin/asociatiaom.ro/includes/functions.php on line 772
Noutati Asociatia Om

Râul Bichigiu - oxigen pentru comunitate

Râul Bichigiu - oxigen pentru comunitate

Râul Bichigiu - oxigen pentru comunitate

* *, *

 

Proiect finanțat nerambursabil din bugetul județului Bistrița-Năsăud, prin Consiliul Județean.

Impact educativ, ecologic

În perioada iunie – iulie 2019 Asociația OM a implementat proiectul ”Râul Bichigiu - oxigen pentru comunitate”, cu scopul de a forma și dezvolta conștiința și comportamentul ecologic în rândul copiilor prin desfășurarea de activități de informare și promovare a educației ecologice și a protecției mediului, precum și transpunerea acestora în practică pe meleagurile localității Bichigiu.

Au avut loc 3 sesiuni de informare și promovare a educației ecologice și a protecției mediului pentru 100 de elevi din mediul rural și urban: 78 de la Școala Generală Bichigiu si 22 de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Cei 100 de elevi, alături de cadre didactice, părinți, voluntari ai Asociației OM și alți membri ai comunității au participat la activități de ecologizare pe malurile râului Bichigiu și de ecologizare și marcarea a 40 km de traseu în Munții Țibleșului atât pentru evenimentul caritabil de alergare montană ”Țibleș Maraton”(ediția 2) cât și ca acest traseu cu pornirea și finalul în satul Bichigiu să rămână marcat permanent în vederea creării unei zone de agrement și recreere pe munte.

Proiectul a avut un impact foarte bun asupra comunității, elevii au fost foarte încântați să participe la astfel de activități, cu multă forță și multă voie bună, aceștia au dat dovadă de motivare, disponibilitate și implicare. Au fost stabilite relații de prietenie între participanți, elevii au luat contact cu adulți pregătiți să le ofere informații despre pământ şi despre cauzele degradării mediului și nu în ultimul rând au învățat prin acest proiect să respecte natura și să acorde mediului înconjurător atenția și îngrijirea necesară.

Beneficiarii acestui proiect se vor constitui ca resursă umană pentru asociație în viitoarele proiecte pe care le vom implementa.

Am acordat o importanță deosebită relațiilor de colaborare, participarea la acest proiect comun a constituit o nouă experienţă pozitivă în colaborarea pe care Asociația OM o are cu Școliile din Județ. De asemenea a deschis noi oportunități de dezvoltare și colaborare cu parteneri noi cum e Pachamama Romania care ne-au  livrat materialele informative, intenționând să sprijine în continuare iniţiative de genul acesta.

 

Str. Liviu Rebreanu nr. 59
Bistrita, Bistrita-Nasaud
0749 348 193
Luni - Vineri : 09-16
contact@asociatiaom.ro
SUS